Αντρη Αβρααμ

Αντρη Αβρααμ

Αντρη Αβρααμ

«Αποδέχτηκα την πρόσκληση να γίνω πρέσβειρα του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας με μεγάλη χαρά, καθώς είναι τιμή μου να εκπροσωπώ έναν τέτοιο θεσμό που προάγει τον αθλητισμό, την υγεία και το ευ αγωνίζεσθαι.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο αθλητισμός να μετατραπεί σε βασικό στοιχείο της παιδείας και να γίνει κατανοητό πως όλοι πρέπει να γυμνάζονται από μικροί για την προστασία της υγείας τους. Επιπλέον, πρέπει οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα αθλητικά δρώμενα αλλά και την καθημερινότητά τους να παροτρύνουν τα παιδιά να αθλούνται από τη μικρή τους ηλικία ώστε μικροί και μεγάλοι να βάλουν στο πρόγραμμά τους τον αθλητισμό και να μάθουν να ζουν με αυτόν. Ταυτόχρονα, το να γυμνάζεσαι και να συναγωνίζεσαι πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους δημιουργεί ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα που μπορεί κάποιος να νιώσει.

Η γυμναστική πρέπει να γίνει μεγάλο κομμάτι της ζωής όλων και αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι που νομίζω πως θα προωθηθεί επαρκώς μέσα από τον Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας.»

Λίγα λόγια για την Άντρη

Η Άντρη Αβραάμ είναι από τις πιο σημαντικές αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων στον ελληνικό χώρο. Έλαβε μέρος σε 2 Ολυμπιάδες, το 1988 στη Σεούλ και το 1992 στη Βαρκελώνη. Με εξαιρετικό αριθμό νικών από το 1977 μέχρι το 1992 και 22 πρώτες νίκες σε παγκύπριους αγώνες, σημείωσε ακόμη και πολλές πανελλήνιες νίκες. Κάτοχος των παγκυπρίων ρεκόρ στα 10.000 μέτρα, στον Μαραθώνιο, στα 1500 μέτρα, στα 3000 μέτρα και στα 5000 μέτρα, η Άντρη Αβραάμ σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική αθλήτρια που έγραψε ιστορία στον κυπριακό αθλητισμό.

facebook
twitter
instagram
youtube