fbpx

Δυο μαραθώνιους μέσα σε μια εβδομάδα θα τρέξει η Μαρία Πολύζου!

Δυο μαραθώνιους μέσα σε μια εβδομάδα θα τρέξει η Μαρία Πολύζου!

Η κάτοχος του Πανελλήνιου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής Διαδρομής, Μαρία Πολύζου, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα σταθεί στην εκκίνηση πίσω από τα 42.195 μέτρα στον Μαραθώνα και μια εβδομάδα μετά, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, θα σταθεί επίσης στην εκκίνηση του Μαραθωνίου της Λάρνακας! Δεν είναι η πρώτη φορά που η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια τρέχει σε διαδοχικούς μαραθωνίους με απόσταση μιας εβδομάδας καθώς την άνοιξη του 2017 τερμάτισε σε τρεις αγώνες 42.195 μέτρων στη σειρά – της Αρχαίας Ολυμπίας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου – σημειώνοντας μάλιστα εντυπωσιακές επιδόσεις!

Μάλιστα στον 1ο μαραθώνιο εκείνη της σειράς στην αρχαία Ολυμπία είχε τερματίσει στην πρώτη θέση της κατάταξης των γυναικών!

Στις 10 Νοεμβρίου η Πατρινή Μαραθωνοδρόμος θα κλείσει τα 50 και τα φετινά της γενέθλια θα τα «γιορτάσει» τρέχοντας μαραθώνιους, το αγώνισμα που λάτρεψε και διακρίθηκε ποικιλοτρόπως.

«Είχα αποφασίσει να τρέξω στη Λάρνακα αλλά δεν γινόταν να λείψω από την Αθήνα. Ο αυθεντικός μαραθώνιος είναι ένας και μοναδικός και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο! Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η ψυχή μου! Θα αγωνιστώ λοιπόν και στην Αθήνα και στη Λάρνακα με την ίδια λαχτάρα που έχω πάντα όταν τρέχω! Και με όραμα ελπίδας στέλνοντας το μήνυμα να γίνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι οι εθελοντές δότες μυελου των οστών στην Ελλάδα! Αυτή είναι η ουσία! Τρέχουμε και προσφέρουμε!», δήλωσε στο fosonline η Μαρία Πολύζου.

Ειδικά για τη συμμετοχή της στον 2ο Radisson Blu Marathon στη Λάρνακα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε ανυπόμονη να σταθεί στην εκκίνηση: «Είναι πάντα ξεχωριστό, μοναδικό το συναίσθημα όταν αγωνίζεσαι στην Κύπρο! Ο μαραθώνιος της Λάρνακας από πέρσι ήταν από τους αγώνες που ήθελα να τρέξω! Δεν το σκέφτηκα στιγμή όταν δέχτηκα την τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών. Θα πάω στην Κύπρο μας να αγωνιστώ με την καρδιά μου, με την ψυχή μου στον μαραθώνιο της Λάρνακας! Έχω τρέξει και έχω τερματίσει σε παραπάνω από 50 μαραθωνίους στη ζωή μου. Κάθε φορά τρέχω με την ίδια όρεξη και αγάπη για τον μαραθώνιο. Και αυτή τη φορά ανυπομονώ να σταθώ στην εκκίνηση του μαραθωνίου της Λάρνακας μαζί με δρομείς από την ομάδα μου, την Marathon Team Greece!».

 

Πηγή: www.fosonline.gr

facebook
twitter
instagram
youtube