fbpx

Με κοινά οράματα και αξίες προχωρούν από κοινού ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας και ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Με κοινά οράματα και αξίες προχωρούν από κοινού ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας και ο  Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Στην κατάμεστη από αθλητές, στελέχη του εγχώριου αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου οι δύο διοργανώσεις προχώρησαν σε μία κίνηση ιδιαίτερα μεγάλης συμβολικής σημασίας, που περιλαμβάνει ταυτόχρονα σειρά κοινών δράσεων. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα επόμενα βήματα της αδελφοποίησης των δύο διοργανώσεων περιλαμβάνουν:

-Ανταλλαγή αντιπροσωπειών
-Φιλοξενία των πρώτων νικητών της κάθε διοργάνωσης
-Κοινά αγωνιστικά πακέτα
-Κοινά πακέτα φιλοξενίας
-Κοινές δράσεις επικοινωνίας
-Κοινή εμπορική συνεργασία

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, που έδωσε το παρών στην τελετή, αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά που διέπουν Κύπρο και Ρόδο, τα οποία όπως χαρακτηριστικά σχολίασε “προκύπτουν μέσα από τις ιστορικά στενές σχέσεις των δύο νησιών”. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τη χαρά των Λαρνακέων για την αδελφοποίηση των δύο αθλητικών διοργανώσεων, που αποτελούν σημαντικά ορόσημα για το δρομικό κίνημα, υπερβαίνοντας τα σύνορα των δύο χωρών.

Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου επεσήμανε το κοινό όραμα που μοιράζονται οι δύο διοργανώσεις. Ταυτόχρονα δε, αναφέρθηκε στη σημασία των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ως μέσου ανάδειξης και ανάπτυξης των περιφερειακών πόλεων.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστας Ντάλτας αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο διοργανώσεων, χάρις όχι μόνο στα κοινά τους χαρακτηριστικά, αλλά και στη γεωγραφική εγγύτητα. Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση, ώστε η παρουσία Ροδιτών στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας να είναι αυξημένη, δίνοντας την ευκαιρία στους Λαρνακείς να ανταποδώσουν τη φιλοξενία που τους ετοίμασαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αδελφοποίησης των διοργανώσεων, τιμήθηκε η Ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, η Πανελληνιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη και ο πρωτεργάτης του Μαραθωνίου της Ρόδου, Λευτέρης Καστρούνης, για τη σημαντική προσφορά τους στον αθλητισμό και τη συνεχή παρουσία τους στην αθλητική ενεργοποίηση της νέας γενιάς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας και ο εκτελεστικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, κ. Κώστας Ντάλτας πραγματοποίησαν παράλληλα συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκου. Αμφότεροι οι πολιτειακοί παράγοντες εξέφρασαν το θαυμασμό τους προς τη διοργάνωση της Λάρνακας για την καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού, ενώ δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των φιλοξενούμενων για την παγκόσμια ανάδειξη της Ρόδου, μέσω της εκεί διοργάνωσης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 18 Νοεμβρίου 2018, στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

facebook
twitter
instagram
youtube